2015. augusztus 21., péntek

Laini Taylor - Vér és csillagfény napjai (Füst és csont leánya 2.) | Értékelés #37

Az első részről szóló értékelésemet itt elolvashatjátok.



Fülszöveg:
A kék hajú Karou végre megkapta a választ kérdéseire. Már tudja, ki is ő, mi is ő valójában. Ezzel a tudással együtt azonban fény derül egy másik titokra is. Egy titokra, amelyet szeretne meg nem történtté tenni: az ellenséget szerette, aki elárulta – és a világ szenvedett miatta.
A világsikerű Füst és csont leánya folytatásában Karounak döntenie kell, milyen áldozatot képes hozni népe megmentéséért. Karou és Akiva a háborúban ismét ellenséges oldalon áll. Szépséggel, szomorúsággal és titkokkal teli történetük újra az emberi világban ér össze.
A lány mint új feltámasztó szörnyű hadsereget teremt, Akiva közben az angyalok gonoszsága ellen harcol.
Születhet vajon új remény az elveszett álmokból?

Kiadó: Kossuth Kiadó
Kiadás éve: 2014
Fordította: Gálvölgyi Judit
Oldal szám: 376 oldal


Véleményem:
Miután Karou megtudta az igazságot elindult Eretzbe Razguttal. A lány gyászolja a családját, a kiméra társait. Dühös Akivára a szeráf tettei miatt, mégsem tudja megölni az angyal, noha több alkalommal is nyílik rá lehetősége. Karou nem akarja elfogadni, hogy szerelmes a férfiba és ez ellen nem tud tenni.
Eretzben Karou rátalál néhány kimérára, akik túlélték a pusztítást,köztük volt Thiago is. A túlélőket Karou az emberi világba viszi, Marokkóba. A Fehér Farkas a túlélőkből kisebb hadsereget állít össze. Ebben Karou is segít neki, hisz a lány tudja mind azt, amit Kénkő tudott, így a kiméra sereg kinézete megváltozik, nagyobbak és erősebbek lesznek. Thiago manipulálja, kihasználja Karout amiből semmit nem vesz észre a lány az elején.

Zuzana
Természetesen a történetből nem marad ki Karou legjobb barátnője Zuzana sem. Zuz a Karou által küldött emailben megfejtendő szavakat talál, amelyek jelentésére hamar rájön, így megtudja, hogy találja barátnőjét. Mik kíséretében útnak indul, átvág a sivatagon, hogy viszont lássa a kék hajú lányt. Zuz szerintem ezzel a tettével bizonyítja igazán, hogy mennyire szereti Karout. Az is igaz, hogy néhol kicsit idegesített, hisz nem mindig tudott tiszta fejjel gondolkodni, nem látta a helyzet veszélyes oldalát. Mégis szerintem valami elképesztő ez a lány.

Akinek a viselkedését még megemlíteném, az nem mást, mint Liraz. Az első részben egyáltalán nem volt szimpatikus számomra. Viszont a folytatásban nagyon jól érzékelhető a lány személyiségének fejlődése. Nagyon jó dolog, hogy a lány változni akar, szerintem ez egy határozott lépés a jó irány felé.

Marokkó

Szerintem ez a rész is nagyon izgalmas volt. A Vér és csillagfény napjaiban még több vér, még több halál esemény és még több gyilkosság adja meg a történet sajátos hangulatát. Minden egyes szót imádtam belőle.
Kedvencem lett.


Idézet a könyvből:

" Egyszer volt, hol nem volt, hogy egy angyal és egy ördög törőcsontot tartott a kezében. Amikor a csont kettétört, a világ is két részre szakadt. "

" Amíg élsz, mindig van rá remény, hogy a dolgok jobbra forduljanak. "

" – Kénkő egyszer azt mondta nekem, hogy igaznak maradni a gonosszal szemben nagy erőpróba. "


Kedvenc szereplő: Karou, Akiva, Issa, Ziri
Nem kedvelt szereplő: Thiago, Ten, Beretva, Razgut
Kedvenc rész: Akiva odaadja Karounak a füstölőt, Akiva a király fürdőjében
Borító: 5/5
Pontozás: 5/5*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése