2016. október 19., szerda

Julia Lewis Thomson - Többek által | Értékelés #73


Fülszöveg:
Te ​​megérdemelnéd a második esélyt?

Anna mély érzésű lány, aki szeretetre vágyik. Igazán megérdemelné, hogy boldog legyen. A Defektesek dobosa, András megadja neki mindazt, amire szüksége van: szerelmet, nyugalmat és boldogságot. De vajon mindez az övé lehet anélkül, hogy megjárná a poklot? Annának nem adatik meg a könnyebbik út
Az élet tragédiák sorozata. Anna, amikor már mindent elveszített, ráébred, hogy választania kell: hagyja, hogy végleg maga alá temesse az önsajnálat, vagy belekapaszkodik egy halvány napsugárba, és elhiszi, hogy az rá ragyog.
Vajon Anna képes szembe nézni saját félelmeivel, és megleli azt, amiért érdemes küzdenie? Lesz-e elég bátorsága újra szeretni és az új szerelemért áldozatokat hozni? Tud-e küzdeni egy olyan férfi szerelméért, akivel a kapcsolatát mindenki helyteleníti? Vagy engedi, hogy mások irányítsák, azt remélve, hogy így nem érheti több fájdalom?

Julia Lewis Thomson valódi mélységekbe és magasságokba röpíti olvasóját. A szerző hisz abban, hogy kockázatokat kell vállalnunk ahhoz, hogy megtalálhassuk a boldogságot, amihez olykor fel kell égetnünk a hidakat magunk mögött, illetve meg kell bocsátanunk magunknak és a szeretteinknek

Kiadó: Álomgyár
Kiadás éve: 2016
Oldal szám: 258 oldal
Eredeti cím: Többek által
Téma: new adult, szerelem, tragédia, Budapest, Vác, érzelmek,



Véleményem:
A történet főszereplője Bodnár Anna, aki gimnazista mindennapjait éli. Anna egy baleset következményeként nem tudja úgy használni az egyik kezét, mint azelőtt, s nem tudja elfogadni helyzetét. A gimnazista lány párja, Erdős András mindent megtesz azért, hogy barátnője jól érezze magát, végig tartja benne a lelket, csakhogy egy tragédia dúlja fel a leány életét.

Anna nagyon ellenszenves szereplő volt számomra a regény elején, ezért aggódtam is, hogy vajon milyen lesz a történetet ezzel a tényezővel végig olvasni. Szerencsére az események hatására sokat fejlődött, mégis voltak pillanatok, mikor nem értettem vele egyet, s feleslegesnek tartottam az általa produkált hisztiket, és önsajnálatot. Bár megkedveltem a lányt, a kedvenc szereplő jelzőt mégsem aggatnám re erre a karakterre.

András szerintem egy igazán imádnivaló karakter, mindent megtesz Annáért, foggal-körömmel harcol érte, tiszta szívből, önzetlenül szereti. Féltékenységi rohamait nem igazán tudtam hova tenni ennek ellenére ő volt az egyik kedvenc karakterem, így nagyon sajnáltam őt.

Tamás volt az a jelenlévő, aki az érett, határozott férfit testesíti meg, mégis néhol gyerekesen viselkedett, ez alatt gondolok a féltékenységi rohamaira, a birtoklási vágyára, és ahogyan a feleségével való kapcsolatáról vélekedik. A történet végén szerencsére kiderül, hogy tud reálisan is gondolkodni, és érzelmes, szerető párként viselkedni.

A mellékszereplők közül nagyon kedveltem Maximot, ő az a tipikus, csajozós, bulizós alak, aki tart az elköteleződéstől, mégis barátnak a legtökéletesebb, tudja, mikor van rá szükség, s önzetlenül segít Annán, ráadásul mindig elsüt egy-egy poént.

Úgy gondolom, hogy a történet eleje egy kicsit egyhangúra sikerült, de onnantól kezdve, hogy Annáék leérettségiztek, egyre izgalmasabb lett a regény, s azt vettem észre, hogy a szerző által papírra vetett érzelmek, és történések magukkal ragadtak, egyszerűen nem bírtam letenni a könyvet. A történet egyáltalán nem volt vontatott, sőt csakúgy pörögtek az események, amit bevallok, bizonyos helyzeteknél bántam, mert úgy éreztem, hogy az adott résznél az esemény leírások lehetnének részletesebbek, kidolgozottabbak. 

A Többek által egy magával ragadó történet szerelemről, végről, mélypontról, újrakezdésről, szárnyalásról, s az auktor a történéseket az érzelmek kavalkádjával fűszerezte, ami rám nagyon nagy hatással volt, s biztosan állíthatom, hogy aki elolvassa ezt a regényt, az érzelmek egész skáláját éli majd át.

Ajánlom azoknak, akik szeretik a romantikus történeteket, kedvelik az érzelmes írásokat, szeretik, ha a szereplők valósághűek, és sajátos jellemvonásaik vannak.


Idézetek a könyvből:

"– Csak az nem megy, amit nem akarsz. Bármi lehetséges."

"… az életet csak úgy lehet megélni, ha kockáztatsz, ha mersz szeretni: csak így lehetsz boldog…"

"… az élet néha megdöbbentő dolgokat produkál, és nem biztos, hogy ami elsőre felháborító, azt annyira el kell ítélnie…"

Kedvenc szereplő: Andris, Léna, Maxim
Nem kedvelt szereplő: Timi, Anna anyja,
Kedvenc rész: Anna és Csabi találkozása, Anna Vácra költözése, Anna és Andris közös jelenetei,
Borító: 5/4
Pontozás: 5/4

A könyvért köszönet Julia Lewis Thomsonnak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése