2016. január 11., hétfő

Wendy Higgins - Angyali szövetség (Angyali gonosz 2.) | Értékelés #49



Fülszöveg:
Anna Whitt, egy őrangyal és egy démon lánya megfogadta, hogy soha nem követi apja példáját, nem rontja meg az embereket. Naivitás volt ez tőle. Ahogy sok minden más is. A suttogók rákényszerítik, hogy túlélése érdekében megszegje fogadalmát, akkor is, ha ezzel engednie kell lénye sötét oldalának, és hírhedtté válni iskolatársai között. Élete sivárabbnak tűnik, mint valaha. Ráadásul ott van Kaidan Rowe is, a Bujaság hercegének fia, ő tölti be minden gondolatát. Mikor aztán váratlanul tudomást szerez egy réges-régi jövendölésről, a világot kezdi járni Kopano – a Harag hercegének fia – kíséretében, hogy megszervezze a démonokkal szembeni ellenállást. Hamarosan kiderül ugyanis, hogy az óriások felszabadítása nem mehet vérre menő küzdelem nélkül. A végső győzelemig Annának és Kaidannak félre kell tennie érzéseit, és leküzdeni élete legnagyobb kísértését. Vajon megéri-e életüket kockáztatniuk a szerelemért?

Kiadó: Maxim Kiadó
Kiadás éve: 2014
Eredeti cím: Sweet Peril
Fordította: Béresi Csilla
Oldalak szám: 380 oldal


Véleményem:
A new yorki csúcstalálkozó után Anna nem látja Kaidant, ugyanis a fiú Los Angelesbe költözik. A csúcstalálkozón történtek miatt a fiatal lány démon apjának dolgozik, s közben a munkája miatt elkövetett cselekedeteiért bűntudata van. Szenved Kaidan hiánya miatt, így próbálja felvenni a fiúval a kapcsolatot, de minden hiába, mert Kaidan nem válaszol a hívásaira. Hosszú várakozás és lelki őrlődés után Anna elhatározza, hogy személyesen keresi fel a démonfiút, ezért elmegy az egyik koncertjére, de a fiú elutasítóan bánik vele. Ezek után Anna kénytelen az a döntést meghozni, hogy többé nem keresi a fiút, s végleg elfelejti.

Egy napon Ruth nővér lelke felkeresi a lányt, azzal a céllal, hogy közöljön vele egy próféciát, ami szerint Annara nagy feladat vár, hiszen ő a kiválasztott. Ez azt jelenti, hogy ő az a személy, aki képes elpusztítani a hercegeket, de szüksége lesz szövetségesekre is. Ezt követően hősünk szövetségesek toborozásába kezd édesapja és Kopano segítségével, aki elkíséri a lányt útjaira.
Először óriás barátait keresi fel és állítja maga mellé, így az ikrektől, Marnatól és Gingertől némi információhoz jut Kaidan állapotáról.

Miután az összes lehetséges szövetségest felkereste, ellátogat Blakehez és Kaidanhez, hogy velük is megossza a próféciát. A két óriás fiú csatlakozik Anna szövetségéhez, így a lány újra kapcsolatba kerül Kaidannel, s kapcsolatuk újabb fordulatot vesz.



Az első rész után arra számítottam, hogy a történet nagy része Kaidan és Anna szerelmi helyzetéről fog szólni, pontosabban arról, hogy mennyire szenvednek egymás nélkül. Bár voltak olyan jelentek, ahol ez állt a középpontban, maga a történet mégse ment el más irányba, ugyanolyan izgalmas és pörgős maradt.
Hogy az izgalom fokozódjon, az írónő belecsempészett egy szerelmi háromszöget, ugyanis a jóképű és udvarias Kopano többet érez Anna iránt, így csak a lányon áll, hogy kapcsolatuk milyen irányba terelődik.
Számomra az is pozitívum, hogy bár Anna teljesíti kötelezettségeit az alkohol fogyasztást tekintve, személyisége mégse romlott meg, ugyanolyan tiszta és ártatlan maradt. Különösen élveztem az utazásokról szóló részeket, mivel szeretek utazni, jó érzés volt az új helyszínekről szóló leírásokat olvasni. Ezeknek a leírásoknak köszönhetően "járhattunk" Londonban, Melbourneben, Damaszkuszban és Kaliforniában.
Nekem nagyon tetszett a második rész is, akiknek tetszett az első rész, azoknak mindenképp el kell olvasniuk a folytatást.

Kedvenc szereplő: Anna, Blake, Kaidan
Nem kedvelt szereplők: Pharzuph
Kedvenc rész: Anna és Kaidan találkozója Blakenél, Anna és Kaidan az óriáskeréken
Borító: 5/5
Pontozás: 5/4,5



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése