2015. november 15., vasárnap

Köd előttem, köd utánam || Wendy Higgins - Angyali gonosz | Értékelés #46




,,A világ egy sötét, jégre és hóra épített hely és benne mi vagyunk egymásnak a lámpások. Ahogy ma este a lámpák halvány fényei idevezettek titeket, úgy vezetjük mi is egymást az élet hideg homályában. Sokan magukhoz ölelik a sötétséget, elrejtőznek benne, de nekünk erre semmi szükségünk. Lépjünk előre, és világítsunk egymásnak! A fény a lételemünk: nélküle gyámoltalanok, gyengék vagyunk, védtelenek, még lépteink is bizonytalanok. De ha akár csak a legkisebb világosságot látjuk magunk előtt, máris jobb: hívogat, vezet, és amint elérjük átölel. Ha pedig hozzáadjuk saját kicsi ragyogásunkat, erősebb lesz."
/A. M. Aranth: Dobszó a ködben/

November közepe van, már javában benne járunk az év talán legszebb és legszínesebb évszakában, és nagy valószínűséggel már mindenki megtapasztalta azt a jelenséget, ami az autóba ülve veszélyes és zavaró, de egy dombtetőről lenézve lélegzetelállító, este hazafelé a sötét utcán viszont hátborzongató. Amikor a levegő ily módon besűrűsödik, bármi megtörténhet… Ezt az írók is nagyon jól tudják, és szívesen alkalmazzák egy-egy jelenet, fejezet vagy akár egy egész könyv megírása során. Mi, a Kis Könyves Bloggerek most a Köd előttem, köd utánam projekt keretében szeretnénk elhozni, és megmutatni nektek néhányat ezek közül. Igyekeztünk feltárni a köd minden árnyalatát, több oldalról megközelíteni a témát.
A bejegyzéseink nagyon változatosak, lesznek könyv értékelések, kimaradt jelenetek, de még olyan könyvekről is írunk, amikről első ránézésre nem is gondolnád, hogy beleillik e fátyolos témába. Talán nem fogalmaztunk túl ködösen, de ha mégis, reméljük, mire vasárnap a közös projektünk véget ér, feloszlik az összes földig érő felhő, és mindenhol kisüt a nap!


Erre a ködös témára Wendy Higgins Angyali gonosz című könyvét választottam, mivel a borítója ködös, illetve maga a történet hangulata is időnként borzongató. 



Fülszöveg:
A tiltott gyümölcs a legédesebb. Mi lenne, ha élnének olyan kamaszok, akik születésüktől fogva elátkozottak? A bukott angyalok leányai és fiai ezzel a sorssal szembesülnek. A jólelkű Anna Whitt hatodik érzékkel született, színek kavalkádjaként látja mások érzéseit. Jól ismeri lényének ellentmondásait, hiszen megmagyarázhatatlanul vonzza a veszély. Akaratereje nehéz próba elé kerül, amikor tizenhatodik életévét betöltve megismeri a szexi Kaidan Rowe-t. A fiú bevezeti félelmetes közös örökségük titkaiba. Az efféle démonikus srácok azok, akiktől téged is távol tartanak a szüleid. Bárcsak Annát is idejében figyelmeztetné valaki! Vajon mit választ, amikor szembe kell néznie végzetével: a szentek glóriáját vagy ördögszarvakat? A regény a Sweet sorozat nyitókötete.

Kiadó: Maxim Kiadó
Kiadás éve: 2013
Fordította: Béresi Csilla
Oldal szám: 464 oldal

Véleményem: 
A történet főszereplője a 16 éves Anna Whitt, akinek különleges képességei vannak. Érzékszervei sokkal fejlettebbek, mint az átlagos embereké, e mellett látja az emberek auráját, érzéseit.
A lány titkolja képességeit mások előtt, még nevelő anyjának, Pattinek sem beszél a dologról.
Kaidan Rowe
Anna elmegy legjobb barátjával, Jayel egy koncertre, ahol megismerkedik a banda vonzó dobosával, Kaidan Rowe-val. Többszöri találkozás után Anna rájön, hogy Kaidan és ő nagyon sokban hasonlítanak, a fiú szintén természetfeletti képességekkel rendelkezik.
Egy dologban mégis különböznek. Míg Kaidan egy ember és egy démon gyermeke, Anna egy angyal és egy démon sarja. Ebből kifolyólag Anna-ban megvannak az angyali tulajdonságok, illetve a démoni tulajdonságok is. 

A lány válaszokat keres a kérdéseire, s mivel Kaidan és nevelő anyja, Patti nem tud mindenre választ adni, a lány elindul a szexi dobos fiúval, hogy megtalálják az édesapját, Jonathan LaGrayt.

Az út során egyre mélyebb érzéseket táplál Anna a fiú iránt, ám nincs tisztábban azzal, hogy mekkora felelősséggel és veszéllyel jár egy angyal és egy démon kapcsolatából született lénynek lenni. A lánynak meg kell tanulnia, hogy hogyan tegyen eleget démoni kötelezettségeinek úgy, hogy angyali mivoltából származó tisztasága megmaradjon. 

Anna - Érzékeny, tiszta, jóságos lány. Életéből megpróbálja kizárni a sötét, rossz dolgokat, ám származásából adódóan ezzel fel kell hagynia. Bizonyítania kell a démon hercegeke előtt, így kötelezettségeit teljesítenie kell még akkor is, ha számára ez kellemetlen. Számomra nagyon szerethető karakter. 

Kaidan - Sokszor durván viselkedik Annaval, de ezzel a viselkedéssel csak a lányt akarja megvédeni. Mivel szerelmük tiltott, nem akarja, hogy a lány még jobban belé szeressen, de vannak olyan helyzetek, mikor a vonzalom erősebb a józan észnél.


Nekem nagyon tetszett ez a történet, mert tele volt misztikus elemekkel, néhol kissé borzongató volt és nem mellesleg a szerelmi szál sem egyszerű. Anna és Kaidan közötti szerelem tiltott, nincs jövője. Már alapból megadja a szerelmes részek hangulatát a harmadik fél, Kopano megjelenése pedig pluszban fokozza azt. Szerintem nagyon izgalmas olvasmány, én minden mondatát élveztem a történetnek.

Azoknak ajánlom, akik szeretik a misztikus, romantikus, angyalos, démonos történeteket, illetve azoknak, akik odavannak a könyvekben a tiltott szerelemért és a szerelmi háromszögért. 

Kedvencem lett.

Idézet a történetből:

"– Mindig velünk van az őrangyalunk? – kérdeztem, továbbra is őt nézve.
 – Aha. Még a klotyón sem tágítanak az emberek mellől,sőt, a gyertyát is tartják nekik, ha szexelnek."

"A nehézségek mutatják meg a erősségeinket. Rengeteget elmond, hogyan állunk fel kudarc után."

"– Hát nem láttad, hogy néz a lányomra?
Apám Pattihez intézte a szavait, de rám nézett.
– Igen, és azt is láttam, Anna hogyan néz a fiúra. Őszintén szólva az a meglátásom, hogy szükségük van egymásra.
– Úgy van szükségük egymásra, ahogyan a puskagolyónak a céltáblára. Higgy nekem! Épp elég óriáskölyköt láttam meghalni, akinek a szerelem elvette az eszét, és akadályozta a munkában.
– Nos, ne aggódj, nem vagyunk szerelmesek egymásba! – szóltam közbe. – Kaidan nem úgy néz rám.
Apám felsóhajtott.
– Valamit csak érez, mert nagyon nehezen tűri, ha az a másik srác körülötted sündörög."




Kedvenc szereplő: Anna, Kaidan, Marna, Kopano, Jay
Nem kedvelt szereplő: Pharzuph, Rahab, Ginger
Kedvenc rész: Anna és Kaidan első csókja, Anna a szilveszteri buliban, Anna és apja találkozása, a csúcstalálkozó
Borító: 5/5
Pontozás: 5/5*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése