2015. november 30., hétfő

Lana Millan - Átkozott Hannah Brown | Értékelés #47




Fülszöveg:
Hannah Brown televíziós szerkesztő, aki – ha nagyon muszáj – műsorvezetőként is megállja a helyét. Makacs, akaratos, többnyire magával is elégedetlen, esendő nő. Időnként fenemód kritikus, a barátaival is kíméletlen, mégis jószívű, és gondoskodik azokról akiket szeret.
A boldogság keresése nehéz feladat, főleg ha az ember a saját vágyaival sincs teljesen tisztában. Hannah botladozó, gyakran elbizonytalanodó, ám a céljait és a szerelmet kitartóan kereső, szerethető figura, aki gyakran bajba kerül, de kimászik belőle, hogy a gyökerei kutatásának kellős közepén egyszer csak magát és a társát is megtalálja.
Ismerős a helyzet? Lányok, vigyázzatok!
Ez a hol fanyar-humoros, hol keserű, hol édes, de mindenképpen izgalmas lányregény veletek is megtörténhet! Nem biztos, hogy egy szép napon a kezében karácsonyfatalpat szorongató, félmeztelen szexistent találtok az erkélyeteken, de jobb, ha nyitva tartjátok a szemeteket, mert bármelyik kanyarban rátok kacsinthat az élet egyik pajzán kihívása vagy öröme.
Kinek-kinek a magáé.
Kiadó: Athenaeum Kiadó
Kiadás éve: 2015
Oldalak száma: 322 oldal


Véleményem:
A történet főszereplője Hannah Brown, aki Londonban él és a BBC-nél a reggeli műsor szerkesztőjeként dolgozik. A reggeli műsor vezetője bizonytalan időre szabadságra megy, így Hannah-t bízza meg főnöke, George, hogy vezesse a Jó reggelt Angila! című műsort.
A nő nem akarja ezt a pozíciót, inkább szerkesztő maradna, de mivel úgy érzi, muszáj főnökének engedelmeskednie, ezért elvállalja.

Ezen fárasztó nap után mikor Hannah hazatér, az erkély ajtaját betörve találja, a nappalijában pedig egy alsónadrágban üldögélő férfit talál. Miközben tisztázzák a helyzetet kiderül, hogy a férfit Clive Templeton-nak hívják. Ezután a férfi többször el akarja hívni a nőt randizni, de Hannah visszautasítja.

Hannah élete ígyis elég kusza, de ezt még fokozza az is, hogy két barátnője Amy és Amanda magánéleti problémáik miatt Hannah-hoz költöznek.

A reggeli műsor egyik vendége Dolores azt állítja, hogy Hannah meg van átkozva. Hannah egyáltalán nem hisz a jósnőnek, Dolores mégis óvatosságra inti őt.

Clive továbbra is próbálkozik Hannah-nál, így a lány elmegy vele randizni és egy egész hétvégét töltenek kettesben a városon kívül.

Miután Hannah visszatér Londonba minden a feje tetejére áll.

Vajon tényleg átok ül Hannah-n? Köze van mindehhez az átoknak?

Nekem nagyon tetszett ez a mű, mert egy igazi csajos történet, amely szórakoztató, tele van humorral és kikapcsolódást nyújt az olvasónak. Voltak helyzetek, mikor máshogy cselekedtem volna Hannah helyében, mégis nagyon kedveltem a lányt. Számomra nagyon pozitív benyomást keltett,hogy Hannah észrevette a hibáit, belátta, hogy barátaival, kollégáival és ismerőseivel nem mindig úgy bánt ahogyan azok megérdemelték volna és nem zárkózott el a változástól.

A végével viszont nem voltam kibékülve, mert még olvasni szerettem volna a történetet erre pedig vége lett. Nagyon remélem, hogy lesz folytatása a történetnek, ugyanis szívesen olvasnék még többet Hannah és  Clive párosáról.


Idézetek a könyvből:

"– Te, Amy, akkor mázli, hogy terveid ellenére végül nem az orvosira mentél. Emberek százai, de az is lehet, hogy ezrei köszönhetik ennek a döntésnek az életüket."

"Női táskák, átok van mindegyiken. Ha valamit keresek, tuti, hogy nem találom meg. A tárgyak egy láthatatlan féreglyukon keresztül a párhuzamos dimenzióba siklanak, és csak akkor kerülnek elő, ha már nincs rájuk szükségem."

"A könyvek nem mennek ki a divatból, és sosem hízom ki őket. Számomra jobb befektetés, mint a ruházkodás, ennyi az egész."

"Az élet sokszor olyan, mintha fejest ugranánk egy teherautónyi kaktuszban. Akkor iszonyatosan fáj a seggünk, mert telement tüskével, de szép lassan begyógyulnak a hegek, és minden a régi lesz."

Kedvenc szereplő: Hannah, Clive
Nem kedvelt szereplő: George, Amy
Kedvenc rész: Clive és Hannah első találkozása, Clive és Hannah randija, Hannah megváltozik, Hannah és Clive újra találkozik
Borító: 5/5
Pontozás: 5/5*

Köszönet az Athenaeum Kiadónak a recenziós példányért!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése