2015. október 28., szerda

Kim Harrison - Boszorkányfutam (Rachel Morgan 1.) | Értékelés #42


Feltankoltunk sok-sok csokival és cukorral, - amiken előtte persze minőségellenőrzést végeztünk (akár többször is)- kiraktunk az ablakba, néhány faragott tököt, egy csontvázat, és egy műanyag pókot, majd fejenként egy-egy nagy bögre tejszínhabos-fahéjas forró csoki mellett vártuk a látogatókat. És jöttek is, a szokásos szellem, - igen, egy fehér lepedő rajta két lyukkal - boszorkány, tündérkisasszony, Pókember mellett, hamarosan izgalmasabb figurákkal is jöttek: kedvenc történeteink karakterei! Bizony, ott volt Batman, aki GrumpyCatnek öltözött, Katniss egy sárga kanárinak, de a legzavarbaejtőbb mégis Hófehérke volt, aki egy piros alma jelmezben jelent meg az ajtónk előtt.


Mikor személyes kedvenceink kopogtattak be, nem tudtunk ellenállni annak, hogy extra mennyiségű édességet adjunk nekik. Gyorsabban fogyott az édességünk, mint, ahogy számítottunk rá, így az utolsó négy vendégünknek már semmi sem jutott.
Amiatt a sajnálatos következmény miatt - a szégyen mellett - csínytevésekben lesz részünk.
Mind a négy édesség nélkül maradt karakter megfogadta, hogy a nektek készített Halloweeni Blog Rémálom hetünk bejegyzéseiben négy fajta emojikat, emotikonokat rejtenek el.

Mivel nem tudjuk, hogy melyik bejegyzések esnek csíny áldozatává, kérlek, segítsetek nekünk meg találni, hogy az emojikból mennyit rejtettek el az utolsó négy vendégünk, és ha azt is kitaláljátok, hogy kik voltak, akkor kaptok édességet. Na jó, nem, mert az elfogyott, szóval mit szólnátok könyvhöz? Annak örülnétek? Mert van 12 db gazdátlan könyvünk. 

Számoljátok össze a tök, zombi, szellem, denevér képecskéket, írjátok be számukat a Rafflecopter dobozba, és találjátok ki az utolsó két napon, hogy kik voltak a csínytevők!

_____________________________________________________________________________________
Ma Kim Harrison Boszorkányfutam című könyvéről fogok írni a Halloweeni Blog Rémálom keretein belül, amely a Prológus első projektje. 



Fülszöveg:
Rachel Morgan, a boszorkány, az Inderland Biztonsági Szolgálat egyik legjobb fejvadásza volt.
A vadászterülete Cincinnati városa – egy sötét, alternatív Földön, ahol vámpírok, farkasemberek, tündérek, koboldok élnek és járnak az emberek között. Némelyek álruhában, némelyek teljesen nyíltan, nem titkolva valódi természetüket.
Rachel Morgan elől egyetlen gonosztevő sem menekülhetett, akár boszorkány volt, akár vérfarkas, akár tündér, akár élőhalott. Ám valami megváltozott. Kezdetben úgy tűnik, csupán a szerencséje hagyta el, és ezért vall egyre gyakrabban kudarcot, s felettesei ezért bízzák meg egyre megalázóbb feladatokkal.
Amikor aztán legfrissebb zsákmányával, egy minden hájjal megkent kobolddal éppen a Szolgálathoz tart, a lény felajánlja neki, hogy szabadságáért cserébe teljesíti három kívánságát.
Rachel rádöbben, hogy itt a kiváló alkalom arra, hogy egyszer és mindenkorra változtasson az életén. Legfőképpen azzal, hogy otthagyja a Szolgálatot. Ezzel alaposan magára haragítja a Szolgálat amúgy sem vajszívű vezetőit. Így rövidesen azon kapja magát, hogy korábbi fejvadász társai ezúttal őrá vadásznak, s ebben a játszmában már nem csupán a szabadsága, de az élete a tét…
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2014
Fordította: Bódi Virág, Pollák Tamás 
Oldalak száma: 530 oldal


Véleményem:
Őszinte leszek, az első néhány oldal után nem voltam biztos benne, hogy ez a történet tetszeni fog nekem. 
Rachel Morgan
Az első pár oldalban megtudhatjuk, hogy a főszereplő boszorkánylány, Rachel Morgan az IS (Iderland Biztonsági Szolgálat) egyik fejvadásza. Fejvadászként azokra a vámpírokra, boszorkányokra, koboldokra és egyéb természetfeletti teremtményekre vadászik, akik valamilyen formában megszegik a törvényt. A fejvadász lány nem szenved hiányt önbizalomban, ugyanis több oldalon keresztül ecseteli, hogy ő milyen tökéletes és tehetséges fejvadász és a többiek lúzerek, amiért ezt nem értékelik. A lány ezen mondatait cifra káromkodások színesítik, illetve az egész történetet nézve elég mocskosul beszél. Az utóbbi küldetései során társa volt Jenks, a pixifiú, aki szintén nagyon sokat káromkodik.

Rachel annyit gondolkozik azon, hogy főnöke, Denon nem becsüli meg munkáját, hogy úgy dönt, kilép az IS-től. Rachel-en kívűl az IS egyik legjobb fejvadásza, a vámpír Ivy is ott hagyja állását. Denon bosszúból vérdíjat tűz ki Rachel fejére és elkezdődik a futam. 

Ezt követően Rachel, Ivy és Jenks úgy döntenek, hogy egy közös nyomozóirodát nyitnak.
Ivy Tamwood
Rachel hamar meg is találja az első ügyet, amellyel foglalkozhatnak, ám ez az ügy nem annyira egyszerű, mint amennyire annak látszik...
A kis csapat kalandja során hozzájuk csapódik egy Nick nevű emberfiú is, illetve sok esetben segítségükre siet a szomszédban élő Keasley is.


Számomra zavaró tényező volt a sok leírás, illetve a szereplők közötti rengeted konfliktus. Megértem, hogy különböznek a karakterek, így a véleményük is eltér, de azért ennyi vitát egy történetben... 

Végül a történet során megkedveltem Rachelt és mikor jobban elkezdtek pörögni az események, a történet szórakoztató volt és lekötött, e mellett a történet egy amolyan "halloween feelinget" is teremtett. Olvasás során különösen szórakoztatott, hogy mindig történt valami izgalmas, így mondhatni folyamatosan "akció" jelenet volt.



Idézetek a történetből:

"Kezdtek a dolgok túl jól alakulni. Ebből arra következtettem, hogy valami nagyon nincs rendben."


" – Megy ez, mint az ágyba xarás! – értékelte az eddig látottakat a pixi, majd a szoba falaira erősített kamerákhoz suhant.


"Csodás… Egy templomban fogok lakni, amelynek hátsó udvarán hullák vannak elásva, vérdíj van a fejemen, és egy vámpír lesz a lakótársam, vázoltam magamnak rövidem a helyzetet."

Kedvenc szereplő: Nick, Keasley
Nem kedvelt szereplő: Trent, Jonathan, Francis, Denon
Kedvenc rész: patkányviadal, buszpályaudvaron, egyetemi könyvtár
Borító: 5/5
Pontozás: 5/3,5


- NYEREMÉNYJÁTÉK -

Reméljük, hogy sikerült felkeltenünk az érdeklődéseteket, és hozzánk hasonlóan ti is elolvassátok, megnézitek majd ezeket a fantasztikus könyveket, témához illő filmeket.
Négy halloweeni csínytevőnknek köszönhetően a héten olvasható bejegyzéseket ellepték a különböző "rémisztő" emojik, emotikonok. A ti dolgotok összeszámolni, hogy a különböző emotikonokból hány darab található összesen a blogbejegyzésekben
Ezen kívül, az utolsó két napon a négy csínytevő is elrejtőzik egy-egy blogbejegyzésben, ahol elárulják nektek, hogy milyen jeleket szórtak szét a blogokon. Nektek pedig ki kell találnotok, hogy melyik emojihoz, melyik csínytevő tartozik. 
Ahhoz, hogy esélyetek legyen megnyerni a 12 db felajánlott könyv egyikét, a fent említett feladatokon kívül, mint egy megköszönésképpen a kiadók felé, like-olnotok kell facebook oldalukat, továbbá a Prológus csapatának oldalát is. Sok sikert!


RAFFLECOPTER DOBOZ

a Rafflecopter giveaway

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése