2015. május 29., péntek

A. O. Esther - Hívogat a fény (Összetört glóriák 2.) | Értékelés #26




Fülszöveg:
Noha Sophiel teljesítette első küldetését, az Égiek újabb feladattal bízzák meg: fel kell kutatnia a Mindenség Térképét, mielőtt avatatlan kezekbe kerülne. A háromdimenziós térkép a titkos átjárókat rejti, amelyek összekötik a Földet a Mennyországgal és a Pokollal. A Sors azonban újra közbeszól és Sophiel angyal létére megbetegszik: teste lassan, de megállíthatatlanul fénnyé kezd válni, és a lány megkezdi a versenyfutást az idővel.

A Föld előtt nem titok többé, hogy ki szabadította ki az Elveszett lelkeket, így hamarosan a Sötét Angyalok is megtudják, ki volt az áruló, aki szabadon engedte a Bardo várában raboskodó angyalokat.

A vezérek Elijah vezetésével hajtóvadászatot indítanak Sophiel ellen, akinek újra menekülnie kell, miközben egy szerencsétlen helyzet folytán megbetegszik: fizikai teste egyre gyengülni kezd, s a szentekhez hasonlóan lassanként fénnyé válik, s hacsak nem sikerül nagyon gyorsan valamilyen gyógyírt találni nem evilági bajára, a Fény hazahívja őt…


A bajban szerencsére nem marad magára, és többen is megkísérlik megmenteni a fokozatosan fénnyé váló lányt, akinek úgy tűnik, ütött az órája idelent, miközben mindenki eszeveszett tempóban próbálja a többiek előtt megtalálni a Mindenség Térképét. Gabriel is Sophiel nyomába ered társaival, azonban érzései már korántsem olyan barátiak, mint amilyenek korábban voltak, és ez még nagyon sok bonyodalomhoz vezet kettejük közt, amire egyikük sem számított…

Három új szereplő is feltűnik a színen: Diril, Rahsan és Lanazir, az ősi boszorkányok, akiket sajátos rokoni szálak fűznek Sophiel ellenségéhez, a Mágushoz, akiről kiderül, hogy nem más, mint a világ legnagyobb hadvezérének tartott perzsa király, Cyrus fattyú fia.
A történet ezúttal három szálon futva követi Sophiel második küldetését, s a kedves Olvasók megismerhetik a Perzsa Birodalom mindennapjait, a Halhatatlanokat, vagyis Cyrus király állandó létszámú, tízezer fős hadseregét, de bepillantást nyerhetnek a normannok varázslatos kultúrájába az első viking városokban zajló események folytán.

A regény tovább boncolgatja az első kötetben felvetett morális kérdéseket: Mi a jó és mi a rossz? Ki dönti el, hogy mi számít bűnnek és erénynek? Miben rejlik a hit ereje és miként győzhető le a kétely? Barátságból lehet-e szerelem, és szerelmesekből lehetnek-e ellenségek? Létezik-e kegyes halál, és vajon mit szól a Jóisten, amikor a jók kényszerülnek vérontásra?

Kiadó: Decens Magazin Média
Kiadás éve: 2013
Oldal szám: 464 oldal

Véleményem: 
Az első részről [itt] elolvashatjátok a véleményemet. 
Astrid
Ismét köszönettel tartozom az írónőnek, hogy elküldte nekem a második részt, így elolvashattam a sorozat következő részét.

A könyv elején van egy 'Emlékeztető' rész, ahol le van írva az első rész főbb eseményei, ha esetleg az olvasó elfelejtett volna néhány eseményt.
A történet ott folytatódik, ahol az első kötetben abba maradt. A szereplőkre újabb kalandok és megoldanivaló helyzetek, problémák várnak.
Néhány új szereplővel bővült a történet.

Sophiel - Sajnos sokszor naiv, mert hisz az emberek ártatlanságágban. Ennek köszönhetően sokszor bajba kerül. Őrlődik a bűntudattól, hogy elárulta Elijaht. Életveszélybe kerül, de a Sötét Angyal megmenti az életét. Az angyallány ebben a részben számíthat az erdőlakók segítségére, mert ők is mindent megtesznek a lány épségéért.Sok időt tölt Gabriellel és ráeszmélt arra, hogy szívének az arkangyal is kedves. A lány nem tulajdonított nagy jelentőséget az álomképeknek, amit látott, de ennek az álomnak később nagy jelentősége volt. Elijah összetörte a szerelmes angyallány szívét, ám Sophiel nem tudja, hogy a dolgok nem úgy történtek, ahogy ő azt gondolja.

Elijah - Félti Sophielt, amikor a lány veszélybe kerül. Mindent megtesz, hogy segítsen a lányon, még akkor is ha annak ára van. Ebben a részben még jobban bebizonyosodott, hogy milyen óriási szerelemmel szereti Sophielt. Akarat ellenére megbántja a szerelmét, mert varázslat hatása alatt volt, remélem helyre tudja ezt hozni...

Joshua - Okos és sokszor mond bölcs dolgokat, korához képest egyre érettebb. Ebben a részben is hosszú utakat tett meg Sophiellel, amelyek megmutatták, hogy milyen nagyszerű társak együtt.
Diril

Gabriel -  Bölcs, jó vezér és erős harcos, sokszor átlát a boszorkányokon. Egyre jobban kezd beleszeretni Sophielbe, a lelkén viseli az ártatlan angyallány sorsát és az élete árán is megvédené. Az arkangyal önzetlenül szereti a lányt, ez abban is meglátszik, hogy fontosabb számára a lány boldogsága mint a sajátja. Remélem megtalálja a neki való lányt, aki elképzeléseim szerint nem Sophiel lesz...

Sahranfer  - Ebben a részben még jobban utáltam, mint idáig. Megtudunk bizonyos információkat a Mágus fiatalkoráról, ami őszintén szólva eléggé szörnyű volt, hisz elvesztette azt az egyetlen embert, aki igazán szerette. Ennek ellenére is úgy gondolom, hogy egy borzasztó teremtés a három nővérével együtt.

Rahsan
Diril, Rahsan, Lanazir - Sahranfer nővérei, akik szépségükkel majdnem minden férfit levesznek a lábukról. Ám ezt a szépséget nem a természetnek köszönhetik, hanem képességeinek, hisz varázslattal érték el a kívánt eredményt. Egytől egyig romlottak, szívtelenek, hatalom éhesek és gonoszak. Köztük Diril a legerősebb és legagyafúrtabb, ami több helyzetben is megmutatkozik.


A Hívogat a fény még pörgősebb és izgalmasabb volt, tele csavarral. Szerintem hihetetlenül jó ez a történet és egyre csak izgalmasabb lesz.
Lanazir
Kevesebb szerelmes jelenet volt ebben a részben, viszont ezek a jelenetek sokkal mélyebbek és érzelmesebbek lettek, ami nekem nagyon tetszett.
Nagyon remélem, hogy Sophiel és Elijah között fennálló probléma hamar megoldódik, mert ők véleményem szerint egymásnak lettek teremtve.

Kedvencem lett.

Ha tetszett az Elveszett lelkek, akkor a Hívogat a fény garantáltan tetszeni fog. Ha pedig nem olvastad még az első részt, akkor itt az idő, hogy elkezd. :)

Kedvenc szereplő: Sophiel, Elijah, Gabriel, Joshua, Astrid
Nem kedvelt szereplő: Dirl, Rahsan, Lanazir, Sahranfer
Kedvenc rész: Sophiel és Astrid találkozása, Elijah meggyógyítja Sophielt,
Pontozás: 5/5*
Borító: 5/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése