2015. április 5., vasárnap

Vivien Holloway - Mesterkulcs (Winie Langton történetek 1.) | Értékelés #22



Fülszöveg:
„Gyerekkoromban számtalanszor halottam a mesterkulcsról, amely valójában nem igazi kulcs. Egy szerkezet, amely előtt nem léteznek bezárt ajtók, és sem az acéllal bélelt páncéltermek, sem az őrséggel védett birtokok falai nem jelentenek akadályt. A mesterkulcs mindent nyit, és mindenhová bevisz, akár a tömör falon is keresztüljuttat, ha kell. Minden magamfajta álmodott már róla, hogy a kezében tarthatja az eszközt, amely elől lehetetlen elrejteni bármilyen kincset.”

Winie Langton a 2900-as évek New Yorkjában él, száz évvel az ötödik nagy világégés után. Egy nagy és befolyásos tolvajcsalád leszármazottja, akit már egészen kiskorától apja tanított a mesterség fortélyaira. Ebből kifolyólag Winie már kamaszként jobban verekedett, mint a fiúk többsége és mindent tudott a fegyverekről.
Amikor a legendás mesterkulcs felbukkan a városban, a Langton család azonnal a nyomába ered, s természetesen Winie-re is fontos feladat hárul a titokzatos műtárgy megszerzésére kiötlött akcióban…

A Winie Langton történetek első része!

Kiadó: Főnix Könyvműhely
Kiadás éve: 2014
Oldal szám: 80 oldal


Véleményem:
Winie Langton egy  tolvaj családból származik, amelynek tagjai már több generáció óta ezzel foglalatoskodik. A lánynak van egy nővére, Audrey, ám teljesen különböznek egymástól. Míg Audrey nőies és kacérkodással, csábítással szerzi meg amit akar, addig Winie fiúsabb, nem finomkodik és nem retten meg az erőszaktól sem. Winie-t az apja tanította meg a lopás fortélyaira, neki köszönhetően tanult meg lőni a lány. Van egy szerkezet, amit Mesterkulcsnak hívnak, mindent nyit és akár a tömör dolgokon is átjut a segítségével az ember. Egy szóval, ez minden tolvaj álma és természetesen Winie családja is meg akarja szerezni. Az a hír járja, hogy a Mesterkulcs New Yorkban van, sőt Winiék azt is megtudják, hogy III. William R. Conrey birtokában van a szerkezet. A fiatalember tiszteletére épp egy partit szerveznek, így Winie és nővére elindul, hogy megszerezzék a Mesterkulcsot...
Mesterkulcs

Számomra nagyon szimpatikus volt Winie, különleges és izgalmas személyiség, vagány csajszi, aki tudja mit csinál.

Nagyon tetszett a történet, izgalmas és érdekes volt, tele humorral és egyediséggel. Azt viszont bántam, hogy ilyen kis rövidke volt, de az vigasztal, hogy van folytatása, aminek címe Tolvajbecsület.

Szeretném a folytatást a lehető leghamarabb elolvasni, tehát valószínűleg hamarosan beszerzem a Winie Langton történetek 2. részét is.

Pontozás: 5/5*
Borító: 5/5 Teljesen tökéletes, tiszta steampunk. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése